Hovedformålet med prosjektet ”Spor mot nord” er for å møte de veifarende gjestenes behov for å kjenne seg ivaretatt og velkommen når de reiser til Nordkapp, og ikke minst bygge gode og riktige forventninger til den store opplevelsen. Grunntanken er nærmere beskrevet i punkt 7 i Masterplan for Nordkapp Kommune 2014 – 2025. 

Bakgrunn

I 1992 ble Nordkapp Bompengeselskap stiftet. Selskapet skulle finansiere ca 210 mill kroner av kostnadene ved låneopptak til utbygging av Fatimaprosjektet. I 2012 var inntjeningsmålet nådd og bommen på Veines ble fjernet, bompengeselskapet ble avviklet og aksjekapital utbetalt eierne.

Partene i Fatimaprosjektet; Nordkapp Kommune, Finnmark Fylkes Kommune og Statens Vegvesen er enige om at overskytende midler skal brukes etter følgende prioriteringsliste.

  1. Rasteplasser/turistinformasjon
  2. Gatebelysning fram mot Lagunkrysset
  3. Gang/sykkelveger

I 2014 utarbeidet Nordkapp Kommune ”Masterplan for Nordkapp Kommune 2014 -  2025”. Tiltak 7 i denne planen er  Spor mot Nord. Partene er enige om realisering av dette punktet skal være hovedformål for disponeringen av overskytende midler etter Nordkapp Bompengeselskap. Midlene skal gå til veiformål. Gjeldende veinormaler for opparbeidelse av rasteplasser og informasjon langs/ved vei skal følges.

 

Prosjektgruppa består av følgende medlemmer:

Nordkapp Kommune:

Lars Helge Jensen

Per Ivar Pettersen

Åse Lill Barstad 

 

Statens vegvesen:

Bjørg Anita Joki

Oddbjørg Mikkelsen

Tor Inge Hellander

 

Prosjektet ble igangsatt i 2015 og forventes ferdigstilt i løpet av 2016. Visit Nordkapp AS er prosjektleder.

For ytterligere innspill eller informasjon om prosjektet kontakt Visit Nordkapp v/Åse Lill Barstad Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller mobil 97 17 62 42.

Innlogging